12-13: Goestink

Dit werkjaar zal er eentje zijn dat we nog lang zullen ruiken. Met het jaarthema ‘Goestink’ zetten we ons engagement in de verf: al het zweet dat jij en duizenden anderen in de Chiro steken. Vrijwillige inzet, zonder iets terug te vragen. Puur omdat je daar goesting in hebt. Da’s supersjiek! Want door jouw beestig enthousiasme krijgen andere mensen ook die Chiromicrobe te pakken.

Daarom zetten we dit jaar iedereen die goe stinkt voor de Chiro in de schijnwerpers. Want jullie werk geeft die drive aan de Chiro. En door jullie inzet besmetten we onze buren met de Chirogeur, zodat ook zij goesting krijgen om zich vrijwillig in te zetten. Stank je wel, jongens en meisjes!

Met het jaarthema ‘Goestink’ hebben we voor iedereen drie to do’s:

1. Chiro doe je met Goestink!

De Chiro draait op goesting. Waarom doe je het anders? Daarom: amuseer je, breng mensen samen, maak je activiteiten grootser en sjieker, haal alles uit de kast voor een superoriginele Chironamiddag, ga de straat op met je leden en maak iedereen jaloers met jullie teamspirit. Want de Chiro is het waard!

2. Moedig anderen aan om ook te zweten!

Laat je Goestink niet steken binnen de muren van je Chirolokaal. Goesting zien doet goesting krijgen, dus toon hoe het moet en geef anderen goesting om zich ook vrijwillig in te zetten. Verkoop latjes voor het goede doel, werk mee aan de openstraatdag van de gemeente, poets de straten met je afdeling, enz. Ik vrijwillig, jij vrijwilligt, iedereen zou moeten vrijwilligen!

3. Zeg het vaak, gemeend en ferm: bedankt!

Verbonder, jeugdrader, afvalverantwoordelijke, commissievoorzitster, cursusbegeleider, leidster, aspi, VB, proost, kookouder, ouder: allemaal maken we de Chiro machtig en prachtig. Da’s niet vanzelfsprekend! Niet alle mama’s, lieven of proffen begrijpen dat je avonden vrij houdt voor de Chiro. Een eenvoudige dankjewel is het enige wat je kunt terugkrijgen. Daarom: geef iedereen een welgemeende dank voor zijn of haar stank!

Het jaarthema Goestink, dat gaat over goesting in Chiro, vrijwillig engagement en goe stinken of zweten voor de Chiro. We zetten een heel jaar lang al het engagement van die duizenden vrijwilligers in de kijker. Want jullie maken de Chiro machtig en prachtig.

Merci, gasten!

Doe de Goestinkmove!

  1. Maak een vuist van je rechterhand.
  2. Toon de ferme forsballen van je rechterarm.
  3. Klem je tanden op elkaar en grijns.
  4. Span je gezichtsspieren op: straal goesting uit!
  5. Trek je vuist in een flits omhoog van je rechterheup tot borsthoogte.
  6. Schreeuw het tussen je tanden door uit: “GOESTINK!”

Download de handleiding van de move en plak hem in je lokaal.

Ga alvast eens door onze website om te zien wat we hiermee bedoelen!