Banlieue (22 September 2017)

 

banlieue '17

 

☯ ☯ ☯
Je voelde het waarschijnlijk al aankomen… Het is weer tijd voor het bangelijkste feestje van het jaar: Banlieue! Na de spetterende editie van vorig jaar ‘Banlieue – The Deepsea Dive’ trekken we dit jaar naar het verre oosten. Ben jij klaal vool ‘Banlieue – Tsjing Dynastie‘?

In de vierde editie nemen we jullie mee in de wonderlijke wereld van het mystieke China. Proef onze warme honden, loempia’s en frietjes, maak kennis met de beste dj’s van Zwijndrecht en omstreken en dans je benen van je lijf!

Trek je mooiste kimono maar al aan, dan verwelkomen wij jullie op 22 september 2017 in
JC Den Trechter vanaf 21 uur.
☯ ☯ ☯

Banlieue profielfoto

banlieue-2016

 

 

 

 

 

 

 

Nadat we in 2014 kennis maakten met de gevederde indianen, trkken we in 2015 op expeditie doorheen de jungle! Wilde dieren, beestachtige geluiden en een adembenemende sfeer waren slechts het begin want 2016 bracht een diepblauwe onderwaterwereld met zich mee! Hier en daar een kwal, een prachtig DJ-ORKAst en genoeg visjes in de zee!

In de woeste jungle is het soms moeilijk om de gevaarlijke nachten alleen te trotseren, daarom zijn wij enorm blij dat we op de hulp van enkele trouwe vrienden kunnen rekenen.

In 2014 trachtten we voor het eerst sinds jaren weer een fuif uit de grond te stampen.

Het kindje kreeg de naam ‘Banlieue’. De snelle verstaander heeft uiteraard al lang door vanwaar deze exotische naam komt, voor alle anderen volgt hier een korte verklaring: Sinds enkele decennia vormen de gemeente Burcht en Zwijndrecht één cluster onder de naam Zwijndrecht. Vaak ziet grote broer Zwijndrecht Burcht maar als een marginale achterwijk. Wij, als enige jeugdbeweging in Burcht, willen echter het tegendeel bewijzen! Een volwaardige suburb, dat zijn we! Banlieue is hiervan de Franse vertaling.

En waar kan dit beter dan in het hartje van Zwijndrecht zelf? Op vrijdag het laatste weekend van september zetten we JH Den Trechter op stelten met enkele jonge DJ’s.