Historie

Voordat Chiro Burcht bestond waren er in Burcht twee Chirogroepen actief, de meisjesgroep en de jongensgroep. De meisjesgroep kreeg de naam Chiro Sint Lutgart en de jongens Chiro Trefpunt.

Pas na de samensmelting in 1997 konden we echt spreken van Chiro Burcht!

Hier vindt u een overzicht van enkele belangrijke gebeurtenissen van de laatste decennia, ook onze gebouwen worden uitgebreid besproken.

Neem zeker ook eens een kijkje tussen de kampfoto‘s van de laatste decennia. Tot nu toe hebben we ze nog niet allemaal kunnen recupereren, maar met wat hulp, geduld en geluk vinden we ze ooit allemaal weer!

Bent u in een nostalgische bui geraakt of wil u gewoon heel graag meer weten over de historie van onze kleine Chiro? Aarzel dan zeker niet om het NostalChiro boek te bestellen! Dit werd in 2013 in elkaar gestoken door Kristel De Souter en op basis van haar naslagwerk werden ook deze pagina’s geconstrueerd. U kan hem bestellen door gewoon een mailtje te sturen naar chiroburcht@gmail.com

Heeft u zelf nog een leuke foto, anekdote of een weetje dat zeker niet op onze tijdlijn kan ontbreken? Ook dan stuurt u gerust een mailtje!