Het budget

Appelen groeien dan wel aan de bomen, helaas doen vijzen, verwarmingselementen, hamers en arduinen vensterbanken dit niet. Het financiële luik is daarom van groot belang in ons toekomstig bouwcomité.

We beschikken reeds over een redelijke bouwpot, die we in de loop der jaren hebben opgebouwd. Toch steken we nog jaarlijks de handen uit de mouwen om nog net die extra centen opzij te kunnen zetten. Hier vindt u een overzicht van al onze Bouw-acties;

De Tuinfeesten; Om de twee jaar halen we alles uit de kast dat Chiro Burcht te bieden heeft en vieren we 4 dagen feest! Een heuse kwis, een eetmaal en een zomers terras zorgen er steeds voor dat menig Burchts hart in vuur en vlam komt te staan.

De Burchtse Weel; Hij staat stevig op z’n poten, heeft een zomers frisse aanzet, wordt bekroond door een sprankelende schuimkraag, gaat vlotjes binnen op een zonnige zondagmiddag maar vooral steunt ook ons ‘Weeltje’ het bouwproject. Bestellen kan, door een mailtje te sturen naar chiroburcht@gmail.com of door op eender welk evenement eens binnen te springen, want we serveren hem steeds (met liefs)!

De jaarlijkse verkoop; Creatief verkopen kunnen we wel! Ooit gingen we van deur tot deur met WC-papier, jarenlang leurden we met studentenhaver totdat we toch de gezonde tour opgingen met appels. We hielden een tombola met ballonvaart, maar sinds kort verkopen we prachtige balpennen! Jaarlijks gaan we zo heel het dorp rond om ook wie ons niet goed kent, toch de kans te kunnen bieden ons te steunen.

Banlieue; Onze jaarlijkse themafuif groeit nog jaarlijks en is aanstaande september reeds aan z’n vijfde editie toe. Het belooft alvast extra feestelijk te zullen zijn!

Verhuur; Ieder weekend trachten wij onze lokalen vooraan te verhuren aan andere jeugdbewegingen. Zo bieden we niet alleen de kans aan andere groepen om van onze prachtige gemeente te genieten, ook brengt dit op jaarlijkse basis een aangename duit op. Materiaal dat we aan familie en vrienden uitlenen valt ook hieronder.

Uiteraard staan onze breinen niet stil en zijn we steeds zelf op zoek om nog enkele nieuwe initiatieven uit onze hoed te toveren. Ook jij kan echter heel wat voor ons betekenen; verzamel je oude leidingsploeg, je vast clubje bevriende ouders of je enthousiaste zakenpartners en las een brainstorm in. Een actie hoeft niet gigantisch te zijn, een klein leuk idee kan al heel snel een heuse duit voor ons nieuw lokaal betekenen. Bovendien is (en we spreken uit ervaring!) samen iets organiseren gigantisch leuk, het brengt je dichter bij elkaar en het geeft nog voldoending ook!

Mocht je op een idee komen, neem dan zeker contact op met chiroburchtbouwt@gmail.com en breng ons op de hoogt van je plan. Wij bekijken waar we kunnen helpen en onderzoeken welke datum het best schikt in de reeds drukke planning van de Chiro zelf.