TENTENBIVAK 2017 (20-30 juli)

Twintig jaar Chiro Burcht

Ter gelegenheid van het 20ste levensjaar van Chiro Burcht doen we graag eens speciaal. Daarom steken we, naast enkele extra activiteiten, ook ons kamp in een feestelijk jasje. Dat wil zeggen dat we in 2017 van 20 tot 30 juli op volledig TENTENKAMP gaan!

Een voorbereid kamp is er twee waard

“WOW, COOL! Een kamp met alleen maar tenten!” Roept het jong grut luidop. “Oei oei, als dat maar goed komt met mijn klein grut!” denken de ouders bedrukt. Geen paniek, mama en papa! Elk jaar gaan er in Vlaanderen zo’n 1000 groepen op tentenkamp. Anderen hebben het ons zeker al voorgedaan. We gaan niet over een nacht ijs, maar zijn al lang bezig met de voorbereiding. Zo hebben we van verschillende jeugdbewegingen uit de buurt tips gevraagd en gekregen. We riepen zelfs de expertise van oud-leider Chris van Chiro Jong-Valaar in om het leven op tentenkamp te schetsen en de aandachtspunten op te noemen. Ook is onze technische ploeg al bezig met al het nodige materiaal te verzamelen en zonodig te fabriceren.

Een gouden tip: laat de matrassen thuis en neem allemaal een VELDBEDJE mee. Beter voorkomen dan wakker worden met natte voeten.

Op avontuur!

Alle nodige faciliteiten zullen aanwezig zijn. We zullen ze dit jaar enkel zelf moeten voorzien, wat het avontuur sterk aanwakkert! Een reusachtige eettent waarin BIKKEBIKKEBIK nog harder weergalmt, een keuken waar ’s ochtends een frisse bries doorwaait, een gesjorde douche met opgepompt water uit de bron en verwarmd met een ingenieus systeem! Ook de Kadeekes en Speelclubbers mogen dus voor één keer in een tent slapen, maar zij krijgen een extra stevige, bevloerde versie waar diepe greppels bescherming bieden tegen een mogelijke regenbui. Om de boze geesten weg te houden zal er steeds leiding bij hen slapen. De Aspiranten vertrekken met de leiding mee op voorkamp om alles op te bouwen.

Meer informatie

Bekijk zeker eens ons bivakboekje of neem contact op met de leiding voor een persoonlijk gesprek én/of huisbezoek.

BBQ 20 Juli

Omdat we dit jaar vragen aan de ouders om hun kinderen te brengen, houden we op diezelfe dag meteen een BBQ om de lange rit te verteren. Neem gerust familie of vrienden mee want ons kampterrein mag verkend worden!

Alle nodige info over de BBQ én inschrijving ervoor vindt u hier.

Medische Fiche

Voor de veiligheid hadden we ook graag van iedereen een medische fiche gekregen, vergezeld met de nodige gele/witte/regenboog-klevers en kids-ID. Deze zijn af te geven bij het aanmelden op het kampterrein. De medische fiche zal ter plekke verkrijgbaar zijn en kan dus rechtstreeks worden ingevuld, had je je gaag al voorbereid? Een online versie vindt u hier.

leiding bos gruitrode 2017

Op deze foto zie je de leiding in het bos bij de kampplaats!