Bivak Dworp 2014 (21 – 31 juli)

Bekijk hier eerst de bivakaankondiging om volledig in de sfeer te komen van ons Bivak van 2014 !!

Bivak 2014

Van 21 tot en met 31 juli bevinden we ons met z’n allen op Bivak! We trekken er op uit, Slapen in tenten, houden zangstondes waar ze zelfs op Glastonbury niet van weg hebben en amuseren ons weer 10 dagen aan een stuk. Loop je nu al warm voor dit giga-geweldige kamp? Kom dan zeker naar onze kampavond, hier kan je dia’s bekijken van vorige kampen, krijg je alle gewenste informatie van de leiding en bestaat er zelfs mogelijkheid tot inschrijven! De kampavond vond plaats op 18 mei,  deze heeft u reeds gemist.

Wilt u alsnog informatie? Kijk dan zeker eens in ons kampboekje, hierin vindt u alle informatie.  Heeft u, na het lezen van dit boekje toch nog wat extra vragen, aarzel dan zeker niet om tijdig te bellen. Vermoed u dat u vragen voldoende tijd gaan innemen, dan komen wij ook graag langs op huisbezoek. Onze adressen vindt u op de laatste pagina van het kampboekje. Ook de medische fiches kan u hier afprinten, er zullen er tevens verkrijgbaar zijn bij de afgifte van de bagage.

MEDISCHE FICHE CHIRO BURCHT

En naar welk dorp gaan we? Welk dorp zeide?!

Dworp (Frans: Tourneppe) is een plaats in de Belgische provincie Vlaams-Brabant en een deelgemeente van Beersel. Dworp was een zelfstandige gemeente tot einde 1976. Dworp heeft een oppervlakte van 9,61 km² en telde op het einde van 2005 5319 inwoners. In Dworp kan je ook genieten van de plaatselijke Fauna en Flora; de Boshyacinthen kleuren de zuidelijke heuvelrug van het Hallerbos prachtig blauw en overal op het grondgebied kan je je neus tegoed doen aan de geur van échte bosanemoontjes.

Editiepajot_bart_devill___miss_dworp_2014

Bij deze besparen we jullie natuurlijk ook geen mooie foto van Miss Dworp 2014: Elodie Crauwels!

Het jaar 1650 staat in het hoofd van vele Dworpenaars tussen de oren gegrift, want dit is het bouwjaar van een heus kasteel mét schandpaal. (Tip: zorg er dus maar voor dat je dit jaar zeker niet op de Zwarte Lijst komt te staan!)

Dworp is ook het geboortedorp van de wereldberoemde Jean-Philippe Vandenbranden. Mocht je deze meneer niet kennen, schaam je grondig! Hij won in 1978 de 15de etappe in de Vuelta, in 1979 de Halse Pijl en hij kwam eerts over de eindmeet in de 5de etappe van de Ronde van Duitsland in 1981. Hij finishte 4de in de Ronde Van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, later werd hij zelfs derde in eerstgenoemde koers. Hij werd in 1988 tweede in de Brabantse pijl en behaalde in de Tour van datzelfde jaar een mooie 37ste plek. Momenteel runt hij een fietshandeltje in Dworp. Zeg nu zelf, een grote meneer uit een klein Dworpje!

(Deze gedeelde informatie werd mede mogelijk gemaakt door de mensen van de vrije encyclopedie Wikipedia, of hij wel degelijk klopt? Dat moet je aan hen vragen.)

Wil je nog wat meer informatie over dit idyllische gehuchtje? Geen probleem, ons Liza Geeft je hier zeer graag alle zeker-niet-te-missen-informatie over haar teergeliefde gemeente:

Kulderzipken

Koning Jozef houdt een wedstrijd om een man voor zijn brutale dochter Prieeltje te vinden. Volkse slimmerik Kulderzipken wint als bij toeval de wedstrijd. En daar is Koning Jozef niet blij mee: hij zocht geen boerenjongen als schoonzoon en wil Kulderzipken daarom zo snel mogelijk uit zijn kasteel. Hij krijgt daarbij hulp van Moe Duivel, die liever haar zoon als echtgenoot van de prinses ziet, maar diens gênante braafheid er niet uit krijgt gemept. In elke aflevering moet Kulderzipken een nieuwe opdracht volbrengen (hierbij vaak geholpen door de Grimms, de twee broers-paleislakeien, die naast uitvinder ook kok, portier, bewaker, secretaris en de rest van de hofhouding zijn) of is er wel iemand die de rust komt verstoren, veelal met magische krachten. In de tweede jaargang geeft koning Jozef lessen over het koningschap aan ijverige Kulderzipken en rebelse Prieel.

De reeks wordt gekenmerkt door de taalgrapjes en absurde humor van Hugo Matthysen. Zo slagen de Grimms er telkens weer in om Kulderzipkens naam te verhaspelen (Keldertrapken, Zolderkipken, Keuterdropken, Selderkopken, Flipperklepken, Keuterdipken, Kleddersopken, Kippekwaksken, Schelderpatatteken …). Op koninklijk bevel beoefenen ze ‘beleefdheid’ door Meneer te verwerken in alle aanspreektitels, bijvoorbeeld ‘mevrouw de meneer de koningin’.

De bizarre figuren, de absurde humor en de sprookjesachtige sfeer zorgen ervoor dat de reeks zowel bij kinderen als volwassenen aanslaat en vooral op de lachspieren werkt.

Als we wikipedia mogen geloven, dan zal dit thema het perfecte recept vormen voor alweer een geweldig bivak!

Bekijk hier reeds onze favoriete aflevering van deze gevierde serie: